søndag den 13. maj 2007

Flyvefærdige....

...eller næsten i hvert fald.

I vores redskabsskur har et solsortepar bygget rede. Der har været unger i reden, og de to voksne har knoklet for at mætte de små sultne. De har fået lidt hjælp fra mig (som forældre til sultne unger, forstår vi jo hinanden). De har oven i købet været inde i vores hus for at lede efter føde. Her fandt de dog ikke noget de kunne bruge, men lagde nogle klatter på mit gulv i stedet for.

I dag var så dagen, hvor ungerne skulle prøve om vingerne kunne bære. Det kunne gøres mere elegant, men al begyndelse er jo svær. En af dem måtte desværre lade livet. Jeg tror naboens kat var kommet på besøg. En baskede ind i vores ene rude, men kom heldigvis ikke alvorligt til skade, og den omsorgsfulde far var straks henne for at undersøge den uheldige unge. Da jeg kiggede ind i redskabsskuret, sad der en fulgeunge tilbage. Moderen lokkede alt hvad hun kunne, for at få den til at flyve ud, og hen under aften lykkedes det hende endelig at få den udenfor. Jeg nåede at tage et billede af den mens den sad og overvejede, hvad den skulle.

For en gangs skyld fik jeg en gave på mors dag. Husbonden har ikke været vandt til at gøre noget specielt ud af denne dag, men efter flere år i træk at have modtaget en lille opmærksomhed på fars dag, følte han sig vel presset til (på drengenes vegne) at begave mig. Jeg fik en længe ønsket blender, som jeg blev meget glad for.

Min mor og svigermor fik et besøg med dertil hørende mors-dags-gave.

Jeg gik på rov i mine forældres have, og plukkede en kæmpe buket syrener (både de vilde og "tamme" af slagsen). Nu står de og dufter helt fantastisk her i alrummet. Jeg blev jo lidt misundelig på Ella og Tina, så jeg måtte også have nogle.

4 kommentarer:

Tina Olsen sagde ...

Go historie om de små fugle!!
Jeg tror også jeg vil plukke lidt syrener og tage med ind, jeg syntes bare de går så hurtigt ud!!
og vi har desværre kun de lillafarvede...
Tillykke med blenderen:-))

Dorte sagde ...

Hyggeligt at kunne følge med i solsortenes liv på tæt hold. Her krydser jeg fingre for at de små unger når at flyve ud af haven, inden mine katte opdager dem ....

kh Dorte

Sylvia sagde ...

Så søte fugleunger. Morro for dere å få fulgt med på jomfruturen deres!
Jeg har også plukket syriner, men så sier min mor at de ikke suger til seg vann.......Så nå er de slappe, men kan jo erstattes av nye.

Ønsker deg er fin helg!

Britta sagde ...

Ja syrenerne holder ikke så længe, men jeg har fjernet bladene og banket enden af stilken flad med en hammer, så suger de bedre vand og kan stå lidt længere.